Sigurnost u BiH

Mektić: S mjerama i planovima koje imamo ići ćemo ka boljem stanju sigurnosti

Dragan Mektić
11.12.2015.
u 08:08

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je jučer nakon završetka sjednice Zastupničkog doma državnog parlamenta na kojoj je razmatrana Informacija o terorističkom napadu u Rajlovcu izvršenom 18. studenog, kao i ukupnom stanju sigurnosti u BiH, ocijenio da je bila jako dobra rasprava na sjednici.

- Definitivno, cjelokupan Parlament je krajnje ozbiljno shvatio ovaj problem terorizma, prijetnje koje on nosi sa sobom i da je bila rasprava isključivo u tom smjeru, kako da se stvore što bolji uvjeti i što bolje pretpostavke da se i preventivno i represivno može bolje djelovati, istaknuo je ministar Mektić.

Po njegovim riječima, nije bilo apsolutno nikakvog politikanstva, svi su govorili krajnje otvoreno, detektirali što je to problem, razgovarali o mjerama koje je Ministarstvo sigurnosti ponudilo kao neke hitne mjere koje treba poduzimati u smislu i preventivnog i represivnog djelovanja.

- Mogu reći da je Parlament podržao te zaključke i te mjere bez ijednog glasa protiv. Ovo je nešto što osobno nisam očekivao da će ići ovako i na ovakav način. Ali sad stvarno imam osjećaj da se stvorio jedan ambijent u kojem možemo stvoriti neke mehanizme za efikasniju borbu protiv terorizma, kazao je Mektić novinarima.

Naveo je da nema prijetnji, „ali da postoji jedna složena situacija u kojoj može eskalirati neki problem“.

- Kažem opet, ima razloga da budemo zabrinuti ovim stanjem i ovom situacijom, ali nema razloga ni za kakav strah, ni za kakvu paniku. Poduzete su sve moguće mjere da zaštitimo i građane i objekte ovdje. Mislim da ćemo s ovim mjerama i planovima koje imamo u vidu u narednom razdoblju, ići ka jednom boljem stanju sigurnosti, ocijenio je ministar Mektić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?