sarajevo

Mektić razgovarao s veleposlanicom Kine u BiH o sigurnosnoj situaciji

Mektić
FENA
22.02.2016.
u 14:05

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić razgovarao je danas s veleposlanicom NR Kine u BiH Chen Bo o sigurnosnoj situaciji te unapređenju suradnje dviju država.

Zaključeno je kako su odnosi između dviju zemalja izuzetno dobri, te kako su u stalnoj ekspanziji s obzirom za povećan broj kineskih investicija u BiH, prenosi Fena.

Veleposlanica Bo je upoznala ministra Mektića kako pored postojećih projekata u oblasti elektroenergetskog odjela, postoji interes i za suradnju u drvoprerađivačkoj i prehrambenoj industriji, kao i da BiH postaje interesantna destinacija za kineske turiste.

Pozdravljajući te pozitivne trendove, Mektić je naglasio kako to daje još veću obavezu za stvaranje boljeg sigurnosnog okruženja i političke stabilnosti.

Izražena je obostrana spremnost za unapređenje suradnje u oblasti sigurnosti, posebno kada je u pitanju borba protiv terorizma, te razmjeni podataka i informacija.

Suradnja se ogleda i kroz pomoć za opremanje graničnih prijelaza i carinskih terminala skenerima za pregled pošiljki, koji će uskoro biti isporučeni BiH. Radi se o skenerima vrijednim 4,5 milijuna eura, koji će znatno unaprijediti i olakšati rad granične policije i carinskih organa, te omogućiti efikasno otkrivanje svih vrsta krijumčarene robe, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije