Mektić pozvao na efikasniju policijsku suradnju protiv teškog kriminala

07.09.2017.
u 20:41

Ministar sigurnosti Bosne i Hercevovine Dragan Mektić sudjelovao je u radu ministarske konferencije Brdo procesa i sastanku Komiteta ministara Konvencije o policijskoj suradnji u jugoistočnoj Europi (PCC SEE) u Sloveniji.

Mektić koji predvori bh. izaslanstvo istaknuo je važnost ovog projekta za efikasniju operativnu policijsku suradnju u borbi protiv teškog i organiziranog kriminala i terorizma, te pozvao prisutne da što prije okončaju neophodne procedure i pripreme za njegovu primjenu.

Ministri su na današnjem sastanku razgovarali o započetim aktivnostima na uvođenju automatske razmjene DNK, daktiloskopskih i podataka o registraciji vozila, u cilju još uspješnije operativne policijske suradnje u borbi protiv teškog i organiziranog kriminala, kao i terorizma.

Na sutrašnjoj konferenciji planirano je da bude službeno označen početak provođenja integriranog upravljanja unutarnjom sigurnošću na zapadnom Balkanu, koji obuhvata tri oblasti: borbu protiv terorizma, teškog kriminala i jačanje granične sigurnosti, prenosi Fena. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije