Ministar sigurnosti

Mektić: Moramo zaustaviti odlaske, pružiti sigurnost i ohrabriti mlade da ostanu

Dragan Mektić
24.07.2018.
u 19:17

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić na današnjem sastanku s veleposlanikom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim ukazao je da postoji prostor i potreba za proširenje suradnje u oblasti sigurnosti s Ruskom Federacijom.

Predložio je izmjene i dopune postojećeg sporazuma o policijskoj suradnji, kako bi se unaprijedili odnosi i rezmjena informacija, posebno u oblasti borbe protiv organiziranog kriminala i terorizma.

- Potrebno je ojačamo institucionalnu suradnju u svim oblastima za koje se ukaže potreba - kazao je Mektić. 

Govoreći o aktualnoj političkoj situaciji u BiH skrenuo je pažnju na neodgovornost političara koji svojim ponašanjem i izjavama utječu i na sigurnosnu situaciju.

- Zbog toga odbacujem bilo kakvu ekstremističku i nacionalističku retoriku, koja bi mogla biti prijetnja sigurnosti i stabilnosti. Takvo ponašanje mogu dopustiti samo oni političari koji su osigurali rezervne destinacije i adrese za sebe i svoje obitelji. Rezultat takve neodgovorne politike je da sve više mladih odlazi i da postajemo zemlja staraca. To moramo zaustaviti, pružiti sigurnost i ohrabriti mlade da ostaju na ovim prostorima - rekao je Mektić, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije