Sporne istrage

Mektić: Dodik želi izazvati sukob na razini institucija

Dragan Mektic
23.12.2015.
u 21:55

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić gostovao je u Pressingu na N1 televiziji. On je kazao da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik želi "izazvati sukob na razini institucija i napraviti stanje u kojem će spriječiti istrage".

Kazao je Mektić da je predsjednik RS, Milorad Dodik zapravo bio taj koji se najviše protivio, samo zato što postoji niz afera, koruptivnog karaktera u kojima se on prepoznao.

"On želi da izazove sukob na razini institucija, i da napravi stanje u kojem će spriječiti istrage. To je toliko nespretno učinjeno da sami zaključci su izravno štetni za građane RS, ali i sam entitet".

"Ja nemam što s Dodikom pričati o suradnji agencija. To sam mu i rekao, jer po svojoj funkciji ne može tako donositi odluke u prekidanju suradnje. Zlouporabio je Vladu RS. Želim razgovarati s odgovornim ljudima iz sigurnosnih agencija u BiH, kako bi pravili napretke u pogledu efikasne borbe protiv kriminala i korupcije".

Pojasnio je da je Dodik htio zaštititi svoje vlastite interese, te da je odbio svaki razgovor s Miloradom Dodikom na tu temu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije