Međugorje

Međunarodni susret organizatora hodočašća, voditelja centara mira

Predavač na seminaru je međugorski župniki fra Marinko Šakota. Medjugorje,27.02.2016.Snimio:Marijan Sivrić
29.02.2016.
u 07:00

U Međugorju će se od danas do 4. ožujka održati 23. međunarodni susret organizatora hodočašća, voditelja centara mira i međugorskih molitvenih i karitativnih skupina vezanih uz Međugorje. Sudjelovat će više stotina iz mnogih zemalja svijeta. Najbrojniji će biti Talijani i Poljaci. Tema susreta je “Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan”, a pod motom u Gospinoj školi. Program će započinjati klanjanjem Presvetom oltarskom sakramentu na koje se nadovezuju predavanja i susret s predavačem. Sudionici svaki dan sudjeluju u večernjem molitveno-liturgijskom programu u župnoj crkvi. Bit će održana molitva krunice na Brdu ukazanja te križni put na Križevcu. Susret završava zaključnim iskustvom i izjavom sudionika te sv. misom. Ovim praktički počinje hodočasnička sezona. Cilj je dati prave informacije o međugorskim događanjima. Informacije će im dati i Informativni centar Mir i Društvo vodiča. Imat će i razgovor s međugorskim župnikom. Predavač je fra Marinko Šakota, župnik župe Međugorje. Fra Marinko Šakota rođen je u Čitluku, OŠ pohađao je u Čitluku i prvi razred SŠ. U Visokome je završio 2. razred gimnazije, a ostala dva u Dubrovniku. Franjevački habit je obukao na Humcu, gdje je proveo godinu dana novicijata. Studij filozofije i teologije počeo je u Sarajevu, nastavio u Zagrebu na Isusovačkom učilištu, a završio u Fuldi, Njemačka, gdje je i diplomirao. Vječne zavjete položio je u Širokom Brijegu.

Za đakona je zaređen u Zagrebu, a za svećenika u Frohnleitenu. Prva služba u Innsbrucku, zatim u Frohnleitenu, te u Augsburgu. U Mostaru je bio kapelan, župnik u Gradnićima, u Međugorju kapelan, a od 2013. župnik je župe Međugorje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije