26. svibnja 2022.

Međunarodna stručna konferencija: Mostar - neotkriveni turistički potencijali

12.05.2022.
u 17:09

"Mostar – neotkriveni turistički potencijali" tema je prve Međunarodne stručne konferencije koja će se održati 26.5.2022. godine u svečanoj dvorani Ljetnikovac Radobolja – Ilići. Organizatori su udruge Naš Rodoč, Naša Radobolja, Eko Kop te Zvonigrad.

Međunarodna konferencija čiji je glavni pokrovitelj Grad Mostar okupit će regionalne gradonačelnike, profesore, praktičare i eksperte iz oblasti turizma i zaštite okoliša s ciljem razmjene znanja, iskustva i ideja u stvaranju i razvijanju turističke strategije. 

Jedan od glavnih ciljeva je da Mostar predstavi neotkrivene prirodne ljepote, pomalo zaboravljenu bogatu kulturnu
baštinu, povijesna i arheološka nalazišta te raznolikost gastro i eno ponude. Među dugoročnim ciljevima konferencije je uspostaviti stalni dijalog za razmjenu informacija i ideja koji će poslužiti kreatorima i donositeljima odluka kao vodič za razvoj i primjenu.

U sklopu konferencije održat će se panel diskusija na temu ,,Neiskorišteni turistički potencijali - mogućnosti i realizacija’’ a sudionici će biti gradonačelnici Zadra, Osijeka, Solina, Ljubuškog koji će podijeliti svoja iskustva i prijedloge zajedno s gradonačelnikom Mostara Marijom Kordićem.

,,Nadamo se da će ova konferencija ispuniti očekivanja te zaživjeti i postati tradicija. 26.5.2022. želimo predstaviti ideje i mogućnosti razvijanja turizma na različitim lokalitetima Grada Mostara a među najvažnijim je Sportsko rekreacijski centar Kop – Vihovići. Konferencija je idealna za prikazati doista turistički plodnu podlogu Grada Mostara, koja je razvijena i spremna razvijati se dalje te iznjedriti barem jedan realiziran projekt u sljedećoj godini,, kazala je glasnogovornica konferencije Nela Ćosić. 

Prijave za konferenciju otvorene su do 20.5.2022. godine na sljedećem linku:
https://forms.gle/jmVqFmc3b38wNFRV9

Za sve ostale upite i informacije javite se na službeni mail konferencije:
konferencija.gradmostar@gmail.com

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije