Međugorje

Međunarodna hodnja mira i brojna misna slavlja

Hodnja mira od hUmca do medjugorja. Snimio:Marijan Sivrić
24.06.2016.
u 07:26

Danas i sutra, na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja, je uočnica 35. obljetnice Gospina ukazanja. Danas je međunarodna hodnja mira. Hodočasnici polaze u 6 sati ispred Samostana sv. Ante na Humcu. Dolazak pred župnu crkvu u Međugorju predviđen je u 10 sati. Sv. mise na hrvatskom jeziku u župnoj crkvi su u 7, 8, 11 i 19 sati. Nema molitve krunice na Podbrdu, a neće biti ni križnog puta na Križevcu. U 22 sata počinje molitveno bdijenje klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu, zajedničko do 23 sata, a nakon toga klanjanje se nastavlja u tišini do 5 sati ujutro. Župni ured poziva župljane, posebice mlade, da se pridruže ovoj molitvenoj procesiji, a sudionicima hodnje župljani ponude i osvježenje prilikom prolaska pokraj njihovih kuća, od Podmiletine, glavnom cestom, do župne crkve. Međugorska župa će u subotu, 25. lipnja, proslaviti 35. obljetnicu Gospinih ukazanja.

Svete mise na hrvatskom jeziku su u župnoj crkvi u 5, 6, 7, 8, 9, 11 i središnja svečana sv. misa u 19 sati.

U 22 sata je redovito mjesečno cjelonoćno klanjanje do 7 sati ujutro. Mole se svi vozači koji ovih dana prometuju cestama Hercegovine da obrate pozornost na pješake hodočasnike koji će dolaziti i noću i danju na hodočašće Kraljici Mira u međugorsku župu pješice i bosi te sve one koji dolaze u Međugorje da budu u istinskom duhovnom i molitvenom ozračju. Za 35. obljetnicu Gospinih ukazanja u Međugorju međugorski župljani i hodočasnici pripremaju se devetnicom.

Svaki dan u 16 sati moli se krunica na Brdu ukazanja - Podbrdu.

Večernji molitveno-liturgijski program na vanjskom oltaru započinje u 18 sati molitvom krunice, a sveta misa je u 19 sati. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?