SVE DALJE OD DOGOVORA

Među bošnjačkim strankama borba, zato nema rješenja

tihić
Foto: VL FOTO
21.11.2013.
u 14:31

Očita borba među bošnjačkim strankama za prevlast, te ubiranje političkih poena za izbore iduće godine je jača od dogovora s ostalim strankama oko provedbe presude

Sarajevo je jučer bilo poprište različitih razgovora, i to sa svih strana upregnutih s jednim ciljem - kako približiti stavove stranaka posebice u Federaciji BiH da se modelom prihvatljivim svima riješi pitanje presude u slučaju “Sejdić - Finci” i potakne nužni napredak BiH prema EU. Očito želje europskih predstavnika su jedno, prijetnje sankcijama drugo, a stvarnost u BiH sasvim drukčija. Surovija. Kako doznajemo, jučer su europski predstavnici razgovarali s liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem koji je ponovio stajališta Hrvata, te nakon toga i razgovor s predsjednikom SDA Sulejmanom Tihićem po istom pitanju.

Prema onome što smo doznali, nikakvog pomaka nije bilo. Očita borba među bošnjačkim strankama za prevlast, te ubiranje političkih poena za izbore iduće godine je jača od dogovora s ostalim strankama oko provedbe presude. Hrvati neće pristati ni na kakav dogovor koji bi ponovno omogućio izborni inženjering bošnjačkih stranaka, kako bi se ovoga puta ponovile možda i veće prijevare nego na prijašnjim izborima kada su Bošnjaci izabrali hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Predstavnici Europske unije, kako doznajemo, nakon razgovora s Tihićem nisu krili iznenađenje stavovima koje su čuli, te neuspjehom razgovora koji su vodili u Sarajevu sa svim liderima.

Stručnjaci se vraćaju ponovno idućega tjedna u BiH gdje će pokušati zajedno s predstavnicima stranka, na koje bi bili pozvani i oni iz RS-a, razgovarati o eventualnim mogućnostima za dogovor. Borba za birače i sadašnje izjave ostavljaju traga i toga su svjesni bošnjački lideri. Nastoje na sve načine sačuvati birače, pa makar to bilo na štetu drugi naroda u BiH. Hrvatski predstavnici pokušali su u svim razgovorima ovoga tjedna s europskim predstavnicima iznaći način kako do rješenja i dogovora, ali nisu imali sugovornike s druge strane - bošnjačke.

Ključne riječi

Komentara 3

BB
BbadboyM
17:53 21.11.2013.

@Lloyd Kada je EU svrstala SDP u Bošnjački blok,Hrvati su jedan dio problema riješili i sada je ostalo da se dogovore o ostatku problema! :-) Spike SDP više ne prolaze, EU vidi, EU zna pa ste se uzbunili!!!!! Multitaktičari

FY
Fuck you Mother Fucker
17:16 21.11.2013.

nego na prijašnjim izborima kada su Bošnjaci izabrali hrvatskog člana Predsjedništva BiH ----------------------------------------- Hrvatski mediji i HDZovi, nikako da shvate da u BiH zivi i Sejdic Finci ekipa koja je malobrojnija od Hrvata za oko recimo stotinjak hiljada. Isto takoto tako isti nece da shvate da u kombinaciji sa Hrvatima i Srbima sa vecinskih bosnjackih podrucja, koji apsolutno i nikad ne glasaju za HDZ-ove, oni mogu izglasati Komsica kao clana predsjednistva BiH i bez bosnjackih glasova. Isti takvi uporno LAZU da su Bosnjaci zapravo izabrali Komsica i da je SDP iskljucivo bosnjacka stranka? Je li Damir Hadzic broj 2 u SDP-u Bosnjak, ako je covjek produkt multinacionalne ljubavi i ako se izjasnjava nacionalno kao Bosanac? Nije. Zato prestanite vise lagati da su Bosnjaci Hrvatima izabrali Komsica. Isto tako ako zelite da vas ista ekipa ne moze ni tehnicki nadglasati, vratite im Sejdic Finci clana predsjednistva kojeg ste vi i Srbi u Daytonu im ukinuli.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije