Po izboru organizacije Mreža hrvatskih žena

Među 24 utjecajne Hrvatice u svijetu i dr. sc. Mirjana Milićević sa Sveučilišta u Mostaru

Mirjana Milićević
28.11.2023.
u 17:04

Croatian Women’s NetworkTM/Mreža Hrvatskih Žena objavila je 24 dobitnice nagrada Croatian Women of Influence Award/Utjecajne hrvatske žene i dvije dobitnice nagrade Future Leader Award/Buduća liderica, koje će im biti dodijeljene na svečanosti u povodu Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, 2024. godine u Zagrebu. Iz Bosne i Hercegovine to prestižno priznanje otišlo je u ruke danas pročelnici studija Turizma i zaštite okoliša i sveučilišna koordinatorica programa CEEPUS dr. sc. Mirjani Milićević. 

Kako je objavljeno na web stranici organizacije Mreže Hrvatskih Žena, ove godine nagrade Mreža objavljuje u Buenos Airesu, u Argentini na prvoj konferenciji Mreže hrvatskih žena Latinske Amerike, CROactivas®.

‘’Najiskrenije čestitamo novim dobitnicama i nominiranima i zahvaljujemo svima koji su odvojili vrijeme da nominiraju istaknute žene“, rekla je Caroline Spivak, osnivačica Croatian Women’s NetworkTM/Mreže Hrvatskih Žena i utemeljiteljica nagrada Utjecajne hrvatske žene i Buduće liderice. 

‘’Ove smo godine primili rekordan broj nominacija, čak 156 iz 15 zemalja. Prvi put u povijesti dodjele nagrada 15 nominacija pristiglo je od naših prijašnjih dobitnica. Rastući globalni interes za naše nagrade i Mrežu potvrđuje da smo na dobrom putu i jača našu misiju umrežavanja i priznavanja postignuća hrvatskih žena u cijelome svijetu,” istaknula je Spivak.

Od 156 nominiranih izabrano je 26 dobitnica iz 11 zemalja: Argentine, Australije, Bolivije, Bosne i Hercegovine, Kanade, Čilea, Hrvatske, Mađarske, Srbije, Ujedinjenog Kraljevstva i Ujedinjenih Američkih Država. Od početne 2016. godine do danas, Mreža je uručila 165 nagrada, a primila 550 nominacija.

Nagrada Utjecajne hrvatske žene prepoznaje vodstvo, inovativnost i društveni utjecaj žena hrvatskog podrijetla, a bit će uručena dvadeset četirima istaknutim ženama iz Hrvatske i hrvatskih zajednica diljem svijeta. Upravo u toj je kategoriji za vodstvo i inovacije prepoznat i rad dr. sc. Mirjane Milićević sa Sveučilišta u Mostaru.

Ona je doktorirala na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom 19 godina rada na Sveučilištu u Mostaru obnašala je dužnosti pomoćnice dekana za koordinaciju i razvoj projekata, voditeljice Centra za projekte i EU integracije Sveučilišta, te danas kao pročelnica studija Turizma i zaštite okoliša i sveučilišna koordinatorica programa CEEPUS predano radi na promicanju obrazovanja i znanosti. Kao projekt konzultant izgradila je čvrste profesionalne odnose akademske i poslovne zajednice. Jedina je žena u predsjedništvu UBH Hrvata Prsten u BiH. Od 2016. godine kao član, a poslije
prva žena uprave Federalnog Fonda za zaštitu okoliša do danas osigurava značajan doprinos zajednici kroz realizaciju projekata osnovne, životno važne infrastrukture i energetske učinkovitosti. Najdraži joj je rad sa mladima. Realizirala je preko 20 projekata dodatnog obrazovanja i prekvalifikacije za mlade i žene. Vodila izradu prve Demografske strategije Hrvata u BiH, organizirala prvi sajam ženskog poduzetništva za ruralne žene u Mostaru, a trenutno radi na osposobljavanju mladih za upravljanje projektima kako bi potaknuli samozapošljavanje i ostali živjeti u domovini.

Kako su priopćili iz Mreže Hrvatskih Žena nagrada Buduća liderica dodjeljuje se poduzetnim mladim djevojkama u dobi od 16 to 25 godina koje pokazuju izniman talent i vodstvo, a ove godine dvije dobitnice dolaze iz Hrvatske. 

Nagrade će biti dodijeljene nakon cjelodnevne konferencije “Napredak žena. Napredak ekonomije.Ostvari potencijal!’’ na svečanoj večeri, 8. ožujka, 2024. godine u Zagrebu, u povodu Međunarodnog dana žena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije