Livno

Medicinske sestre i tehničari HBŽ-a obilježili svoj dan

14.05.2016.
u 09:00

U organizaciji Udruge medicinskih sestara i tehničara Hercegbosanske županije na području općina u kojima egzistiraju domovi zdravlja - Livnu, Tomislavgradu, Kupresu, Drvaru i Glamoču, provedena je tradicionalna besplatna akcija mjerenja razine šećera i krvnog tlaka.

Riječ je o tradiciji dugoj 16 godina koja je više nego dobro došla, posebice onima koji nisu pokriveni zdravstvenom zaštitom, ali i umirovljenicima.

Predsjednica Udruge medicinskih sestra i tehničara Hercegbosanske županije Ljubica Ćuk, magistra sestrinstva, u vezi s tim kazala je kako je akcija besplatnoga mjerenja tlaka i razine šećera u krvi preventivnog, ali i edukativnog karaktera te dodala:

- A dobro dođe i našim umirovljenicima i žiteljima srednje dobi koji vjerojatno nemaju nekog sadržaja koji bi zadovoljio neke njihove potrebe pa onda ovu akciju iskoriste kako bi prošetali, došli tu malo popričati, nešto pitati vezano uz svoje zdravlje, tako da ovaj dan oni željno iščekuju.

A da akciju besplatnog mjerenja tlaka i razine šećera u krvi, koju organizira Udruga medicinskih sestra i tehničara Hercegbosanske županije na Dan sestrinstva, željno iščekuju, uvjerili smo se i sami budući da ih se veliki broj okupio i pola sata prije početka te tradicionalne akcije.

Jedan od njih, umirovljeni učitelj, reče nam kako im dobro dođe ova akcija budući da u bolnici (domu zdravlja) znaju čekati na red i po 5-6 sati. Prošle godine je među sudionicima akcije besplatnog mjerenja tlaka i razine šećera u krvi bilo 10 posto novootkrivenih hipertenzija i povišene razine glukoze u krvi.

S ovogodišnje se akcije besplatnog mjerenja tlaka i razine šećera u krvi rezultati tek zbrajaju, a svi novootkriveni pacijenti upućeni su liječnicima opće prakse na daljnje pretrage i preglede.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije