Probosanske stranke u Mostaru

Marić: Najbliže smo varijanti izravnog izbora gradonačelnika i dva dogradonačelnika

salem maric
18.04.2016.
u 18:10

Marić kaže kako su sve mogućnosti otvorene, ali su najbliži varijanti izravnog izbora gradonačelnika i dva dogradonačelnika iz reda tri konstitutivna naroda

Probosanske stranke u Mostaru su na tragu rješenja za Grad Mostar i u dobroj mjeri su usuglasile svoje stavove - kazao je danas u Mostaru predsjednik mostarskog Gradskog odbora SDA Salem Marić, te dodao kako se nada da će u narednom razdoblju do donošenja odluke o izborima naći najbolje rješenje za građane Mostara.

- Sve prijedloge smo dobro razmotrili i na tragu smo zajedničkog rješenja koji bi mogao ići ispred probosanskih stranaka u narednom razdoblju - istaknuo je Marić nakon zajedničkog sastanka u Mostaru.

Dotaknuli su se, kako je kazao, i izbora gradonačelnika i dogradonačenika, ustvrdivši kako su sve mogućnosti otvorene, ali da su najbliži varijanti izravnog izbora gradonačelnika i dva dogradonačelnika iz reda tri konstitutivna naroda. 

Kazao je kako su današnjem sastanku prisustvovali predstavnici Saveza za bolju budućnost, Stranke za BiH, Bosanskohecregovačke partiotske stranka (BPS), Prve mostarske partije i Stranke demokratske akcije, navodeći kako mu je žao što nisu bili prisutni predstavnici Socijaldemokratske partije (SDP), Demokratske fronte (DF) i Naše stranke.

Također je istaknuo kako se nada da će prijedlog, koji bi mogao uslijediti poslije današnjeg sastanka, podržati i SDP i DF.

Šefkija Džiho iz SBiH kazao je kako je sastanak bio konstruktivan, da se razgovaralo otvoreno te kako smatra da su nadomak dogovora.

Njegov je dojam, kako kaže, da će i te male razlike biti eliminirane do narednog sastanka te da će doći do jedinstvenog stava koji će biti stav svih stranaka koje su bile prisutne, a i onih koji nisu bili prisutni.

Govoreći o temeljnim principima tog dogovora, on je istaknuo kako su to minimalne izmjene prilagođene presudi Ustavnog suda kojima je praktično dodana jedna nova stvar- izravan izbor gradonačelnika i dva dogradonačelnika.

- Razgovarali smo o tome kako doći do izbora, kako da prođe Izborni zakon, kako da se usvoji taj dio koji se odnosi na Mostar - poručio je dadavši kako će to biti praktično dopune prijedloga SDP-a i DF-a koji je već u parlamentarnoj proceduri.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije