Žepče

Manifestacija ‘Dani maline i meda’ i među vrtićkom djecom

11.07.2017.
u 08:05

Sajamska manifestacija “Dani maline i meda” Žepče 2017. u organizaciji Razvojne agencije Žepče, uz pokroviteljstvo načelnika općine Žepče Mate Zovke, organizirala je posjet djeci u dva žepačka dječja vrtića “Don Ivica Čondrić” i “Mumi” s ciljem promoviranja inicijative “Želimo zdravu hranu” među mališanima. Treba promovirati domaće proizvode i potaknuti nadležne institucije da daju prednost domaćoj proizvodnji i potaknu poljoprivrednike da proizvode zdravu hranu. Za sve mališane pripremljene su posudice s malinama i kupinama, a svakom od vrtića poklonjeni su žepački med i domaći sokovi od maline.

Cilj je potaknuti i upoznati djecu vrtićkog uzrasta s činjenicom da se u Žepču proizvodi zdrava hrana koja treba biti zastupljena svakodnevno u njihovoj prehrani.

Posjetom, ali i cjelokupnom manifestacijom želi se promovirati domaća proizvodnja i podržati inicijative domaćih proizvođača da se domaće više zaštiti i da se smanji uvoz, a prednost da izvozu domaćeg proizvoda.

Voditeljica vrtića “Don Ivica Čondrić” u Žepču Edita Vuković-Antolović zahvalila je na posjetu i darovima kao i na dosadašnjoj suradnji i naglasila da njihov vrtić svakodnevno radi na usvajanju zdravih prehrambenih navika kod djece.

Vlasnica žepačkog Dječjeg vrtića “Mumi” Velida Šečić istaknula je da vrtić pohađa 54 djece i da je za djecu i djelatnike posjet vrlo važan jer na ovaj način mogu i sami poslati svoje poruke koje svakodnevno primjenjuju u dječjem vrtiću, a to je da se djeca u ovoj ustanovi zdravo hrane i borave u predivnom ozračju uz brigu svojih teta. Zaposlenici vrtića “Mumi” proizvode vlastito povrće koje je svakodnevno na jelovniku mališana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?