Udruga djece i osoba s posebnim potrebama

Mala udruga “PUŽ” Orašje s velikim sportskim srcem

12.04.2017.
u 10:00

Štićenici Udruge djece i osoba s posebnim potrebama iz Orašja simboličnog imena “Put u život” (“PUŽ”) na Specijalnoj olimpijadi BiH u Tuzli još jednom su se potvrdili velikim borcima. Unatoč fizičkim i psihičkim ograničenjima, svojim zalaganjem i velikim srcem nadomjestili su sve to i pokazali najbolje rezultate i na sportskim poljima. S osvojenih 9 medalja na samom su vrhu po rezultatima. Iako su rezultati bili u drugom planu, a druženje i zbližavanje djece prioritet, Specijalna olimpijada donijela je puno radosti i samopouzdanja oraškoj udruzi “PUŽ”.

Radost, osmijesi, ponos

Kod djece iz udruge “PUŽ” koja su osvojila vrijedna odličja (Đurđica Dominković, Adnan Tukulj, Adina Aličković, Elvisa Aličković, Avdo Zukić, Marina Klajić, Josip Ević, Zoran Fazlić i Nermina Mrkonjić) radost, sreća i osmijeh ne silaze s lica. Toliko sreće, kažu nam, nisu nikada doživjeli. Zapravo, puno im riječi i ne treba da nam pokažu koliko su doživjeli lijepih trenutaka. - Udruga “PUŽ” Orašje na olimpijadi je devet puta pročitana na sportskom vrhu države, a 9 imena iz naše Udruge djece s posebnim potrebama zauvijek je ostalo utkano u povijest Specijalne olimpijade, ističu iz oraške udruge.

Mali, ali s velikim srcem

- Ponosno smo u Orašje donijeli naših 9 medalja koje su djeca stekla s mnogo znoja na stadionu Tušanj. Djeca s posebnim potrebama iz naše udruge osvojila su 2 zlata, 3 srebra i 4 bronce u natjecanjima u atletici, trčanju na 100 m, bacanju kugle i skoku u dalj. Prikazali smo i Posavsku županiju i općinu Orašje u najboljem svjetlu u oblasti koja je osjetljiva i gdje su djeca koja trebaju našu i potporu zajednice, kaže predsjednik udruge Iljo Vuković. Defektolog i socijalni pedagog Edo Tahirović bio je uz natjecatelje, a koliko srce imaju njihovi, ilustrirao je primjerom gdje su pri padu na atletskoj stazi članovi ekipa udruge “PUŽ” pomagali i protivničkoj ekipi, stavljajući u drugi plan cilj. - Naši štićenici se znaju boriti ne samo na životnom polju, gdje im treba toliko snage i volje da prevladaju sve probleme, nego i na sportskom, ali i pokazati da imaju veliko srce. Sudjelovali smo kao jedina udruga iz naše županije i među najboljima smo po osvojenim medaljama, ističe po povratku u Orašje Tahirović. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?