Obitelj Kočić iz Orašja

Mala Anastazija teško bolesna, treba lijekove i posebnu hranu

23.12.2021.
u 20:10

Anastazija Kočić, trogodišnja djevojčica iz Orašja, boluje od teške bolesti spina bifida, što zapravo znači rascjep kralježnice ili poremećeno zatvaranje kralježničnog kanala. Iza malene djevojčice nekoliko je operacija. Ne hoda niti govori, ali puno ljubavi dobiva od svojih roditelja majke Pavke i oca Simbada, koji pokušavaju najviše što roditelji mogu, piše Večernji list BiH.

Danonoćna briga

Ipak, financijske su im mogućnosti ograničene pa su stoga svoju svakodnevicu i borbu s teškom bolešću svoje djevojčice podijelili i s medijima. Otvorili su vrata svojeg doma i pokazali kako izgleda jedan njihov dan i kako se zapravo nose sa svim problemima.

Zbog danonoćne brige o kćeri, majka Pavka nema vremena posvetiti se nekom drugom poslu.

- Ustanem ujutro u sedam sati, moja djevojčica kateterizira se pet puta na dan, dam joj lijekove da pije, nahranim je i tako pratim cijeli dan sve što joj treba. Jede samo kašastu hranu za bebe. Svakog mjeseca prioritet mi je i najpotrebnije da Anastazija ima svaki dan lijekove, njezinu hranu, mlijeko, sterilne komprese i sonde za hranjenje koje koristim za ispiranje mokraćnog mjehura kako ne bi došlo do infekcije bakterija, a za nas nije važno - kaže brižna majka Pavka.

Nažalost, prognoze liječnika nisu optimistične, čak s tendencijom da kod malene Anastazije može doći i do težih oblika bolesti. Stoga je, preporučuju, najbitnije da Anastazija dobiva svu svoju terapiju na vrijeme.

Pomozimo Anastaziji

Otac je također nezaposlen. Uvijek je u traženju nekog novog posla i načina da prehrani obitelj, prije svega da osigura lijekove sa svoju djevojčicu. Sada obitelj živi od njegovih dnevnica i invalidnine.

- Što god nekome nešto treba za uraditi, ne odbijam, od unošenja i cijepanja drva do ostalih sezonskih poslova jer dnevnice su glavni izvor moje zarade. Tko god me nazove nešto da pomognem, ne odbijam - kaže otac Simbad. Zahvalan je što su građani u nekoliko navrata organizirali za njih pomoć, no pribojava se budućnosti, a ona bi, kaže, bila puno sigurnija da ima bilo kakav stalan posao kako bi bio siguran da može financirati sve ono što je obitelji potrebno.

Mjesec darivanja

- Dođite u IX. ulicu 76 u Orašju i uvjerite se u istinitost naše životne priče ili nas nazovite na broj 063 266 996 - poručuju Kočići. Mjesec prosinac je mjesec darivanja, stoga se i mi priključujemo apelu za pomoć ovoj posavskoj obitelji i malenoj trogodišnjoj djevojčici Anastaziji koja svakoga dana treba pomoć.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?