dočekan u zračnoj luci

Makedonski premijer Zaev stigao u posjet BiH

22.07.2017.
u 19:08

Predsjednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev doputovao je  danas poslijepodne u službenI posjet BiH, a na zračnoj luci u Sarajevu uz počasni kordon dočekao ga je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić će dočekati makedonskog kolegu ispred zgrade institucija BiH u nedjelju ujutro, nakon čega će biti održani razgovori, a bit  će održan i susret članova izaslanstva Vijeća ministara BiH s članovima izaslanstva Vlade Republike Makedonije.

Tom prilikom je predviđeno potpisivanje dvaju sporazuma. 

Memorandum o razumijevanju između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Makedonije potpisat će Mirko Šarović, zamjenik predsjedatelja i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, i Ljupčo Nikolovski, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede  Republike Makedonije.

Program kulturne suradnje Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva kulture Republike Makedonije potpisat će Adil Osmanović, ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine, i Robert Alagjozovski, ministar kulture Republike Makedonije.

Nakon toga planiran je sastanak s predsjedateljem Zastupničkog doma Parlamenta BiH, te odvojeni sastanci ministara Vijeća ministara BiH i ministara Vlade Republike Makedonije.

Premijer Zaev susrest će i s članovima Predsjedništva BiH.

Po završetku susreta u Sarajevu, premijer Zaev otići će u Rotimlje kod Stoca gdje će položiti vijenac na spomen-obilježje tragično stradalom predsjedniku Makedonije Borisu Trajkovskom i članovima njegove pratnje. 

Kako je najavljeno, Zvizdić i Zaev će navečer nazočiti na manifestaciji "Mostar Peace Connection" i potpisati Mostarsku povelju mira. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije