31. obljetnica oslobađanja vojarne Heliodrom

Sopta: U lipnju 1992. stvarala se sloboda, a za nju je živote dala hrvatska mladost

09.06.2023.
u 15:16

U Rodoču kod Mostara u vojarni Stnislava Baje Kraljevića prigodnom svečanošću i svetom misom za sve poginule u kapelici sv. Ivana Krstitelja, obilježena je 31. obljetnica oslobađanja vojarne Heliodrom u vojnoj operaciji Čagalj i cijeloj operaciji Lipanjskih zora.

U nazočnosti nekoliko stotina bivših branitelja, ratnih zapovjednika, obitelji poginulih i nestalih te dužnosnika Hrvatskog narodnog sabora, Ministarstva obrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, te dužnosnika u tijelima vlasti Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije te susjednih gradova i općina, sve  nazočne je pozdravio general zbora Stanko Sopta.

Za razliku od prošlih obljetnica kada se više govorilo o tijeku vojnih operacija koje su dovele do oslobođenja tog dijela Hercegovine, general Sopta u svom obraćanju istaknuo je ulogu ne samo poginulih, ranjenih, nestalih branitelja te svih koji su pridonijeli oslobađanju tog dijela Hercegovine, posebno se osvrnuo na ulogu majke svakog branitelja.

Po njegovim riječima, u lipnju 1992. godine stvarala se sloboda, a za nju je živote dala hrvatska mladost. Majku je istaknuo kao tvorca branitelja i slobode, a posebno je istaknuo majke pokojnog Stanislava Baje Kraljevića i Mije Babića pred čijim spomen obilježjima se okupio veliki broj ljudi iz svih sfera društva.  

-I danas smo se posebnim pijetetom prisjećamo  svih vitezova koji su darovali svoje živote za našu slobodu. Sjetili smo se i Bajine majke Ive (Stanislava Baje Kraljevića), koja je ovdje 30 godina svjedočila i molila za svog sina i sve sinove koji su položili svoje živote. Time smo se spomenuli i svih majki koje su rađale hrvatske sinove koji su u svim bitkama kroz povijest i duga i teška stoljeća stvarali slobodu, istaknuo je Sopta, podsjetivši da je od 7.lipnja do 26. lipnja u akciji Lipanjske zore 68 branitelja izgubilo život.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije