Pozvale na novi prosvjed

Majke odgojiteljice: 'Očekujemo da prestane verbalno nasilje i diskriminacija nas kao žena'

26.11.2021.
u 08:12

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji se obilježavao jučer, Inicijativa "Djeca su budućnost" koja okuplja roditelje odgojitelje oglasila se priopćenjem. 

"Zgrožene smo činjenicom kako dužnosnici grada Zagreba iz pozicije političke moći kreiraju atmosferu vrijeđanja i omalovažavanja korisnica, u nastojanju da obrane svoju nezakonitu odluku o ukidanju mjere. Nositelji vlasti u našem gradu diskriminatorno se odnose prema ženama koje su odlučile dio svog života posvetiti isključivo brizi o djeci", stoji u njihovom priopćenju. 

Zamjenici gradonačelnika Danijeli Dolenec zamjeraju što je izgovorila kako "grad Zagreb ima previše djece", a saborskoj zastupnici Ivani Kekin iz Nove ljevice to što ih je nazvala "ucviljenim dušama".

"Korisnice mjere prihvatile su ponudu grada Zagreba 2016. godine da ostanu kod kuće sa svojom djecom i na taj način rasterete pretrpane gradske vrtiće. Očekujemo da verbalno nasilje i diskriminacija žena koje odabiru brinuti se o svojoj djeci 24 sata dnevno prestane. Očekujemo da se društvo, a osobito politički dužnosnici prema nama odnose s poštovanjem", apeliraju majke odgojiteljice u priopćenju te pozivaju na novi prosvjedni skup koji će se održati u subotu u 17 sati pred Gradskim poglavarstvom. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?