Nove optužbe na račun cjepiva

Majka Emina: Moj sin je umro zbog cjepiva

13.01.2017.
u 08:00

Priča o posljedicama cjepiva na najmlađe godinama se provlači u BiH, a Jagoda Savić, predsjednice Udruge roditelja teško bolesne djece u BiH, prema pisanju portala Faktor.ba, ponovno je izazvala buru u javnosti nakon što je rekla kako je za komplikacije nakon cijepljenja u 70% slučajeva odgovorno loše davanje injekcija, a ne loše cjepivo.

Dijete je rođeno zdravo

Majka Emina Hadžić-Mehanović iz Kaknja u kolovozu prošle godine izgubila je sina Azura koji je, prema njezinim riječima, preminuo od posljedica cjepiva protiv hepatitisa B. Majka ističe kako se maleni Azur rodio potpuno zdrav, a nakon primanja druge polovine cjepiva protiv hepatitisa B počele su komplikacije. Dječak je večer nakon cijepljenja poplavio, a dan poslije imao je izljeve krvi u mozak i multiorgansko zatajenje. Liječnici su ga reanimirali, a uslijedilo je zatajenje srca. - Počeo se oporavljati, ali ostale su posljedice. Oštećena mu je bila lijeva strana mozga, imao je dijagnoze epilepsije, hidrocefalusa, a zbog moždanog udara, imao je desnu hemiparezu, objašnjava majka što je sve proživjela. Kao uzrok svega, Emina okrivljuje cjepivo, iako kaže, liječnici to nikada nisu htjeli priznati. Navodi kako je, uz pomoć Jagode Savić, 2009. godine u Pariz poslala djetetov urin na analizu, koji je pokazao prekomjernu količinu žive u organizmu. Ističe kako svoje drugo dijete, djevojčicu Ajšu, nikada ne namjerava cijepiti te da nikada neće prestati tražiti pravdu za svog preminuloga sina.

Manipulacija roditeljima

Dr. Enisa Mulalić, predsjednica Udruženja pedijatara SŽ, ipak smatra da je ono što Jagoda Savić radi protiv interesa djece i čista manipulacija te poigravanje s osjećajima roditelja. - Cjepivo je jedno od najvećih dostignuća u liječenju mnogih bolesti. Mi smo, zbog ovakve propagande i neprovjerenih informacija, dovedeni u situaciju da imamo epidemije bolesti koje su sramne za 21. stoljeće. Ovih dana imam povećan broj djece, koja nisu cijepljena, s dijagnozom velikog kašlja. To je ozbiljna bolest koja prijeti izazvati epidemiju, naglasila je Mulalić. Rekla je kako se pedijatri sve ove godine bore protiv kvazimedicine te da će se nastaviti boriti za cjepiva kao pravi prijatelj najmlađih, a ističe da J. Savić nema ni osnovno medicinsko znanje.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije