PORUKA MUŠKARCIMA

Majka četvero djece očitala bukvicu svima: S vremena na vrijeme, operite prokleto suđe!

06.02.2018.
u 16:30

Briga o čistoći kuće, rublja, kuhanju i pranju i dalje je uglavnom samo na ženama, a u ništa boljoj situaciji nije niti blogerica Constance Hall

Kućanski poslovi mnogi još uvijek smatraju ženskim poslovima. Briga o čistoći kuće, rublja, kuhanju i pranju i dalje je uglavnom samo na ženama zbog čega su one, razumljivo, često nezadovoljne.

U ništa boljoj situaciji nije bila niti blogerica Constance Hall koja je o tome razgovarala i sa svojim prijateljicama. One su joj savjetovale da svoga partnera jednostavno traži da joj pomogne s kućanskim poslovima.

U objavi na Facebooku koja je brzo postala hit objasnila je zašto 'pitati za pomoć' jednostavno nije dovoljno.

Constance, inače majka četvero djece od kojih su dvoje blizanci, objasnila je kako su joj prijateljice savjetovale da jednostavno svojim ukućanima, ponajviše suprugu, treba reći što da joj pomogne jer 'ne mogu ljudi čitati tuđe misli'.

On je to i odlučila napraviti, no kaže kako se, nakon što je prestala moliti za pomoć, baš ništa nije promijenilo.

– Došla sam do zaključka kako nije moj posao tražiti pomoć, nije moj posao praviti popise... I ovako imamo dovoljno posla, a učiti nekoga kako da mene i moj rad uzme u obzir, nije jedan od njih. Jednostavno učini to. Jednostavno mislite jedni na druge i na ono što je potrebno u vođenju kuće. Jedno od vas radi dok drugo drži noge u zraku? Jedno od vas se druži s prijateljima dok drugo cijedi trideseti komad voća taj dan? Jedno od vas nosi svu težinu? – zapitala se Constance i zaključila:

– Kada prigovaranje prestane, kada moljenje završi, kada nestanu svi popisi... Sve što vam ostane je tiha ogorčenost. I to je, moji prijatelji, rak svake veze. Nije na drugima da vas uče imati razumijevanja. To je tvoj posao. Samo operi prokleto suđe s vremena na vrijeme, a da te to nitko nije tražio – poručila je ova majka.

Nadajmo se da je njezina objava urodila plodom, ali i da su nešto naučili i drugi muškarci koji su je pročitali.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije