Nova odluka

Lutrija BiH će uvezati 40-ak tipova automata na sreću

15.09.2015.
u 06:15

Lutrija BiH je dužna osigurati otvorenu (online) vezu s Poreznom upravom Federacije BiH u cilju trenutačnog i kontinuiranog uvida u visinu ostvarenog prometa i povlačenja jack-pota

Novi zakon o igrama na sreću FBiH koji je usvojen na sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH onemogućio je brojne financijske malverzacije i curenje novca po osnovi neuplaćenih poreza. Osim što će veliki dio financijskog kolača od prihoda kladionica i igara na sreću ubrati upravo Federacija, jedan dio će se raspodijeliti i na financiranje programa i projekata udruga građana i humanitarnih akcija, donosi Večernji list. Također, važno je to da je Federacija prva u regiji započela proces online uvezivanja priređivača igara na sreću klađenjem i u automat-klubovima. Tako će svi automat-klubovi i svaki slot stroj biti uvezani s Poreznom upravom Federacije BiH kako bi se učinkovitije pratio promet, uplate i isplate. Svoje mišljenje je dao i Ured Federacije BiH za zakonodavstvo i usklađenost s propisima EU. Po pitanju prijedloga odluke o vrsti i performancama automata na sustavu automata za igre na sreću, utvrđeno je kako će krajnju odluku o ovom pitanju utvrditi Vlada FBiH na prijedlog Federalnog ministarstva financija. Nadalje, uz sitne promjene u samoj odluci, kazali su kako točku II. ove odluke treba brisati te ju je potrebno izmijeniti tako da se u toj točki na opći način utvrde vrste i performance automata za igre na sreću koji se uvezuju u sustav automata. Naime, oni su dali svoje mišljenje kako se treba izbrisati odredba u kojoj stoji da se utvrđuje konkretan, odnosno samo jedan proizvođač tih automata i samo tipovi automata tog proizvođača koji će se uvezati u jedinstven sustav automata za igre na sreću.

Na osnovi ovog mišljenja Ureda Federacije BiH dana je odluka o vrsti i performancama automata na sustavu automata za igre na sreću u kojoj je naloženo Lutriji BiH da će za igre na sreću na sustavu automata u cilju formiranja jedinstvenog jack-pota uvezati 40 tipova uređaja, automata igara na sreću. Također, Lutrija BiH je dužna osigurati otvorenu (online) vezu s Poreznom upravom Federacije BiH u cilju trenutačnog i kontinuiranog uvida u visinu ostvarenog prometa i povlačenja jack-pota. Rečeno je i kako će troškove telekomunikacijskih usluga snositi sama Lutrija BiH.

Kao obrazloženje ove odluke stoji kako prema zakonskim odredbama,za razliku od ranijeg zakona, Lutrija BiH kao isključivi priređivač igre na sustavu automata ima pravo uvezati maksimalno 1500 uređaja u cilju formiranja jedinstvenog jack-pota s istodobnim šansama za sve. S tim u vezi je Federalnom ministarstvu dostavljen prijedlog navedene odluke radi upućivanje iste u proceduru usvajanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?