Istraga Tužiteljstva

Lukač se i pod istragom kandidirao za novi mandat

lukac
Foto: FUP
28.10.2014.
u 13:39

Za danas je zakazana sjednica Nezavisnog odbora, na kojem bi trebale biti otvorene prijave kandidata za ravnatelja Federalne uprave policije (FUP), prenosi Patria. Kako je već objavljeno, kandidati su aktualni ravnatelj FUP-a Dragan Lukač, te Svevlad Hofman, Ensad Korman, Robert Perić, Semir Šut i Željko Čorić.

Međutim, protiv aktualnog ravnatelja Federalne uprave policije (FUP) Dragana Lukača i dalje se vodi istraga u Tužiteljstvu Sarajevske županije, a po prijavi Državne policijske agencije (SIPA) koja je podnijela izvještaj.

- Tužiteljstvo Sarajevske županije zaprimilo je izvještaj s oznakom "povjerljivo" od strane Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA. Obzirom da se radi o dokumentu s oznakom "povjerljivo", u ovoj fazi rada po predmetu ne možemo davati nikakve informacije za javnost – kažu iz Tužiteljstva SŽ za Patriu.

Inače, ranije je objavljeno da su istražitelji SIPA-e navodno utvrdili nezakonite radnje, odnosno zloupotrebu položaja Lukača kod isplata naknada za smještaj i režije na koje navodno, prema zakonskim propisima, nemaju pravo.

SIPA tereti Dragana Lukača što nije stavio izvan snage nezakonito rješenje, čime je, navodno, pribavio imovinsku korist i oštetio Federaciju BiH za više od 10.000 KM.

Također, navodno je SIPA podnijela izvještaj protiv Lukača za počinjeno kazneno djelo brisanja radnoga staža, a koji je evidentiran u Zavodu PIO/MIO Sarajevo, s ciljem da spriječi provođenje Zakona o policijskim službenicima u dijelu koji se tiče prestanka radnoga odnosa.

Komentara 1

AR
armindjozic
21:41 28.10.2014.

Dosadni su više sa ovim Lukačevim stažom,to mu je izgleda jedini grijeh.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije