Večeras u 21 sat

"Lovci na tartufe" otvaraju 22. Mediteran Film Festival

25.08.2021.
u 11:51

Projekcijom dokumentarnog filma "Lovci na tartufe" Michaela Dwecka i Gregoryja Kershawa bit će, u srijedu 25. kolovoza u 21 sat, otvoreno 22. izdanje Mediteran Film Festivala u Širokom Brijegu.

Film, premijerno prikazan na prestižnom festivalu u Sundanceu, govori o skupini iskusnih stručnjaka iz talijanskog Pijemonta, tragača za rijetkim i dragocjenim tartufima za kojima žude najbogatiji svjetski kuhari i gurmani. Ovaj apsurdistički meditativni dokumentarac pruža nam uvid u svijet nedostižnih tartufa i rituala njihovih tragača koji lukavo i šutljivo štite taj svijet od pohlepe i utjecaja izvanjskogsvijeta i usput nam otkrivaju magiju koja se krije u prirodi. Samo je treba znati vidjeti.
"Dok se za njihovu lovinu otima bogati i mondeni kulinarski svijet, oni žive životom skromnih osobenjaka, zaljubljenih u svoje pse tragače, lukavo i šutljivo štiteći svoj svijet od pohlepe", stoji u najavi dokumentarca koji će biti prikazan na Otvorenom kinu Mediteran Film Festivala. Jedan od najznačajnijih filmskih događaja u BiH i regiji u programu u konkurenciji prikazat će 20
dokumentarnih filmova. Selektor festivala Zdravko Mustać izabrao je po deset filmova u kategoriji kratkometražnog – do 30 minuta, odnosno deset filmova u kategoriji dugometražnog – iznad 30 minuta.   

Prvi dan festivala na programu u kinu Borak u suradnji s Filmskim centrom Sarajevo, pravnim nasljednikom arhive bosanskohercegovačke kinematografije, bit će prikazano sedam filmova. Riječ je o remek djelima bh kinematografije koja su u vremenu u kojima su nastala bila miljenici i publike i žirija na festivalima diljem svijeta.    

Na ovogodišnjem izdanju MFF-a bit će kroz osam festivalskih programa prikazano 45 filmova. Podsjećamo, 22. Mediteran Film Festival, čiji je generalni pokrovitelj HT Eronet, bit će održan od 25. do 28. kolovoza u Širokom Brijegu. 

*Više informacija potražite na službenoj web ili Facebook stranici.

Ključne riječi
MFF

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije