Čović - Kairienė

Litva će pomoći BiH na euroatlanskom putu

Čović i Kairienė
08.10.2015.
u 13:48

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović primio je danas vjerodajna pisma novoimenovane veleposlanice Republike Litve za BiH, s sjedištem u Budimpešti, Rase Kairienė. Čović je poželio dobrodošlicu novoj litvanskoj veleposlanici i kazao da su politički odnosi između Bosne i Hercegovine i Litve dobri i bez otvorenih pitanja, sa širokim prostorom za daljnje produbljivanje i razvijanje ukupnih odnosa i suradnje. 

Posebice je naglasio potrebu unapređivanja bilateralne suradnje na ekonomskom planu. Čović je informirao veleposlanicu Kairienė o aktualnoj političkoj situaciji i reformama koje se provode u BiH. Naglasio je da BiH namjerava podnijeti zahtjev za punopravno članstvo u EU u siječnju 2016. godine. 

Veleposlanica Kairienė je potvrdila interes Litve da pomogne našoj zemlji na euroatlanskom putu i podrži ovaj zahtjev za punopravno članstvo u EU. 

Čović je iskazao zahvalnost za potporu Bosni i Hercegovini i njezinoj opredijeljenosti za priključenje euroatlantskim integracijama, te spremnosti litvanske strane da sa svojim bogatim tranzicijskim iskustvom i korisnim iskustvima u pretprijemnim procesima za EU i NATO, pomogne Bosni i Hercegovini u realizaciji zacrtanih ciljeva. 

- Bilateralni odnosi dviju zemalja uvijek su imali dinamičan dijalog na političkoj razini - kazala je veleposlanica Kairienė i iskazala nadu da će se odnosi dviju zemalja intenzivirati, osobito na kulturnom, obrazovnom i ekonomskom planu. Naglasila da će jedan od prioriteta u njezinom mandatu biti jačanje i ekonomske suradnje, u korist obje zemlje. 

Čović je iskazao potporu i zaželio uspjeh u radu novoimenovanoj veleposlanici Litve za BiH, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Komentara 1

DE
debelacija
03:19 09.10.2015.

neka nam Litva pomogne da zakonski uvedemo jednakost i jednakopravnost naroda u BiH! neka nam Litva pomogne da dobijemo novi Ustav , novi izborni zakon i novi zakon za sudstvo i tuziteljstvo! sve dotle je: trla baba lan da joj prodje dan!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?