OBRATITE PAŽNJU

Liječnik otkrio: 'Ne perete pupak? Evo što se sve može dogoditi...'

25.01.2022.
u 07:53

Osim nakupine prljavštine može se javiti jaka bol...

Liječnik Karan Rajan, koji je vrlo popularan na TikToku, otkrio je u jednoj od objava da ljudi često zanemaruju jedan dio tijela kada je u pitanju higijena - pupak. Ne čiste ga, pa gotovo nikad, a to može dovesti do jedne neobične posljedice.

"Jeste li znali da vaše tijelo može proizvesti nakit? Šalim se, ne doslovno. Ali ako ne čistite pupak u njemu se može stvoriti nakupina znoja, mrtvih stanica kože, ulja, mucica od odjeće, bakterija i sve to pretvori se u "kamenac" pupka, odnosno omfalitis", kaže liječnik i dodaje da ova nakupina može biti različite boje, ali najčešće je crna ili svjetlo smeđa.

Osim svega navedenog, nakupine prljavštine u pupku mogu izazvati jake bolove, prenosi Ladbible. Pupak bi trebalo čistiti pri svakom tuširanju, vodom i laganim prijelazom prstom, ali budite oprezni kako se ne biste ozlijedili jer pupak teško zaraste.

Njegov video možete pogledati OVDJE

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?