Njemački gigant

Lidl kupuje jednu od najatraktivnijih lokacija u Sarajevu?

lidl
Emica Elvedji/PIXSELL
11.08.2021.
u 19:25

Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje objavio je danas novi oglas za prodaju Doma umirovljenika u sarajevskom naselju Nedžarići, a navodno je za tu lokaciju zainteresiran Lidl.

Njemački gigant Lidl, prema neslužbenim informacijama, zainteresiran je za kupovinu Doma umirovljenika u sarajevskom naselju Nedžarići.

Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje, putem Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH, objavio je danas novi oglas za prodaju Doma umirovljenika u sarajevskom naselju Nedžarići, piše Radiosarajevo.ba.

Agencija će do 25. kolovoza do 16 sati prikupiti ponude zainteresiranih ponuđača po cijeni od 10,36 milijuna KM.

Navedeno je da je ukupna površina objekta 16.086,60 kvadratnih metara, a ukupna površina zemljišta na kojem se on nalazi je 17.611 kvadratnih metara.

Namjena objekta je poslovna te je u javnom pozivu istaknuto da ponude s nižom cijenom neće biti razmatrane te kako se nekretnina kupuje u zatečenom stanju, viđeno-kupljeno.

“Kupac će snositi sve troškove u vezi uknjižbe prava vlasništva koje je predmet javnog poziva, troškove notarske obrade kupoprodajnog ugovora, platiti porez na promet nepokretnosti i sve druge eventualne poreze, naknade i troškove koji se odnose na predmet prodaje. Pravo učešća imaju sve fizičke i pravne osobe koja dostave ponudu, uplate depozit i naknadu za učešće, osim domaćih pravnih i domaćih fizičkih osoba koje imaju registriranu samostalnu djelatnost, a koja imaju neizmirene obveze po osnovu doprinosa prema Federalnom zavodu za mirovinsko i invalidsko osiguranje”, navedeno je u javnom pozivu.

Potencijalni kupci moraju položiti depozit od milijun KM. Ponuda se podnosi neposredno ili preporučenom poštom na adresu Agencije za privatizaciju u FBiH u zapečaćenoj kuverti na kojoj je naznačen naziv predmeta prodaje. Valjanim će se smatrati one ponude koje su poslane u skladu sa naznačenim rokom (do 25. kolovoza do 16:00 sati).

“Najpovoljniji ponuđač, a koji ima registriranu samostalnu djelatnost, dužan je, do potpisivanja kupoprodajnog ugovora, dostaviti uvjerenje nadležnog organa o izmirenim obvezama prema Federalnom zavodu za mirovinsko i invalidsko osiguranje”, naglašeno je u javnom pozivu.

Otvaranje ponuda i direktni pregovori s ponuđačima održat će se u prostorijama Agencije 30. kolovoza u 10:00 sati.

Agencija je inače u više navrata oglašavala prodaju Doma umirovljenika u Nedžarićima, ali je svaki put bilo bezuspješno.

Prema pisanju portala Biznis Info, neslužbene informacije ukazuju na to da je za ovu lokaciju zainteresovan njemački Lidl koji ulazi na bh. tržište. Ostaje za vidjeti hoće li investitori iz ovog poznatog trgovačkog lanca kupiti ovu lokaciju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?