proširuje se zgrada

Letovi za Njemačku iz Mostara pauziraju do proljeća

08.11.2018.
u 09:43

Zrakoplovi niskotarifne aviokompanije Eurowings iz Zračne luke Mostar prema njemačkim gradovima neće letjeti do proljeća iduće godine kada bi trebali ponovno krenuti češće i prema više destinacija. Zimski mjeseci iskoristit će se i za proširenje zgrade Zračne luke, prenijeli su mediji.

Njemačka niskotarifna kompanija Eurowings, koja je Mostar od mjeseca svibnja do listopada povezivala s Düsseldorfom i Stuttgartom, neće prometovati u zimskim mjesecima. Prvi sljedeći let planiran je za 25. ožujka.

“Iz Eurowingsa su zadovoljni punjenjem svojih zrakoplova i urađenim u ljetnoj sezoni. Od sljedeće sezone planiraju uvođenje više destinacija i češće linije”, kazao je direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić u izjavi za medije. Zima će biti iskorištena za proširenje kapaciteta, posebno zgrade Zračne luke Mostar.

“To radimo sredstvima Vlade FBiH. Cilj je proširiti terminalsku zgradu kako bismo bili spremni za značajan povratak talijanskih putnika u 2019. godini”, izjavio je Raspudić. Iz Mostara i dalje redovito leti Croatia Airlines s dva leta tjedno za Zagreb. Inače, sredinom svibnja prvi Eurowingsov zrakoplov sletio je u Zračnu luku Mostar. Bombardier Dash 8 Q400 model je zrakoplova koji je prometovao između dvaju njemačkih gradova Stuttgarta i Düsseldorfa i Mostara.

“Ovaj uspjeh dio je sinergije vlasti i građana, kao i medija. Vlada je prošle godine počela davati subvencije, postigli smo sporazum s Gradom i Zračnom lukom. Prošle godine dali smo 300.000, ove godine 500.000 KM, a u idućem razdoblju dat ćemo dodatna sredstva”, kazao je premijer HNŽ-a Nevenko Herceg prilikom slijetanja prvog Eurowingsova zrakoplova u Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?