Srednjoškolsko obrazovanje završila “pandemijska” generacija

Leon i David u neobičnim su odijelima predvodili 134 oraška maturanta

10.05.2023.
u 18:30

Završetak srednjoškolskog obrazovanja učenici završnih razreda u dvjema srednjim školama u Orašju po tradiciji su obilježili maturalnom zabavom. Na zajedničkoj proslavi za učenike obiju srednjih škola - Školskog centra fra Martina Nedića i Srednje strukovne škole Orašje - sudjelovala su 134 srednjoškolca koja su, po tradiciji, u najsvečanijim izdanjima prodefilirala ulicama Orašja. Roditelji, obitelj i brojni školski prijatelji došli su ih pozdraviti i poželjeti im sreću. Na čelu kolone u simpatičnim maturalnim odijelima na meti svih kamermana i posjetitelja bili su Leon Orkić i David Mikić. Na ideju su došli kako bi privukli pozornost na sebe i cijelu generaciju koja je, kažu, po mnogočemu posebna i koja je prošla trnje srednjoškolskog obrazovanja. David i Leon ističu školovanje u vremenu korone, kao i posljednje tužne događaje u Srbiji, zbog kojih je i njihova zabava bila odgođena. - Pred nama je novo razdoblje života, a naši planovi za budućnost vezani su uz elektrotehnički fakultet i radujemo se nastavku školovanja - uglas ističu Leon i David.

Na zabavi je sudjelovalo 57 učenika iz ŠC-a fra Martina Nedića i 77 iz Srednje strukovne škole Orašje. Među 57 maturanata ŠC-a fra Marina Nedića su učenici opće gimnazije, poslovno pravni tehničari i ekonomski tehničari (financijsko-računovodstveni smjer). U SSŠ-u Orašje ispraćena je još jedna generacija učenika medicinskih tehničara, elektrotehničara, CNC operatera i poljoprivrednih tehničara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije