Snježna idila u svetištu sv. Jakova

Ledenice ukrasile izvor u spilji i put do vode za koju se vjeruje kako je ljekovita

07.02.2017.
u 08:00

Zima, koja je ove godine uistinu pokazala zube, mnogima je stvorila nevolje, posebice u prometu. I dok su brojni odahnuli zbog zatopljenja koje je otopilo snijeg, u višim ga predjelima još uvijek ima, a s njim i zimskih radosti, ali i čarobnih prizora.

Jer, nikako ne treba zaboraviti kako zima zna biti i iznimno lijepa. Jedan od dokaza je i snježnim pokrivačem obavijeno svetište sv. Jakova Markijskog u župi Deževice u Kreševu. Zbog hladnoće, hodočasnika je u Deževicama zimi puno manje, a oni koji se, unatoč snijegu i hladnoći odluče do Vrela sv. Jakova, čeka čaroban prizor.

Za njega se pobrinula priroda, ledenice na stropu spilje, kao i na samom ulazu. A iza njih križ i voda za koju se vjeruje kako je ljekovita i liječi mnoge bolesti. No, i bez svjedočanstava o čudesnim ozdravljenjima, snježna idila u Deževicama i svetištu sv. Jakova već je sama po sebi lijek jer je oaza mira i netaknute prirode toliko potrebna današnjem čovjeku opterećenom užurbanim i stresnim načinom života. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?