Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Lagumdžija: Komšić je sada otkačeni motor, ne zna se gdje leti ni gdje će pasti

17. listopada 2020. u 08:07 1 komentara 3542 prikaza
lagumdzija2

Zlatko Lagumdžija dao je intervju za portal "Raport". Na pitanje novinara ovog portala šta misli o Željki Komšiću, bivši predsjednik SDP-a i čovjek koji je stvorio Komšića odgovara:

- Ja sam čovjek koji dobro zna kako je izabran i zašto smo ga gurali. Tada je SDP imao svaki izborni ciklus za Predsjedništvo naizmjenično kandidata Bošnjaka i Hrvata. Tada je čitava ideja bila da kačimo SDP na čitavom teritoriju države i da izbijemo nacionalnim strankama ekskluzivu na predstavljanje jednog naroda. To je vrijeme bilo kada je SDP u domovima naroda imao respektabilan broj Hrvata – rekao je Lagumdžija.

Dodao je da je Komšić tada izabran u Predsjedništvo i njegov legitimitet nije osporavan, jer je SDP bio druga po snazi stranka među Hrvatima i koja je imala Hrvata u skupštinama i klubovima naroda.

- Mi smo smatrali da trebamo iskoristiti izbor Komšića za jačanje u hrvatskom biračkom tijelu kao čovjeka koji pripada svom narodu ali brine o svima kao građanima. Tada je i Milanović došao na moj poziv, nije ni znao tko je Komšić. Komšić je zaključio da je jednostavnije da ide u bošnjačke sredine i liječi rane Bošnjaka, glumeći većeg katolika od pape. On je tada bio jedan motor jednog moćnog aviona. Sad je Komšić otkačeni motor. Niti se zna gdje leti, niti gdje će pasti. A avion je prestao letjeti – rekao je Lagumdžija.

 

  • Zolj:

    Komšić da ima i malo ljudskosti i karaktera odstupio bi iz predsjedništva je u stvari on je samo marioneta Bakira Izrtbegovića . Pokazalo se da je naj naivnijih i naj gluplji političar na balkanu.