ravnatelj SKB Mostar

Kvesić: Koronavirus još nije došao u Hercegovinu, ali nastavu treba odgoditi

11.03.2020.
u 15:14

- Do daljnjega treba izbjegavati sve situacije u kojima se okuplja veći broj osoba, a to su svakako škole i fakulteti. Činjenica jeste da virus još nije došao u Hercegovinu, ali je isto tako činjenica kako je važno preventivno djelovati - rekao je Kvesić.

Nakon odluke Kriznog stožera Federacije BiH da se naloži obustava nastave u trajanju od 15 dana u svim školama i fakultetima, ravnatelj SKB Mostar Ante Kvesić rekao je za pogled.ba kako smatra da je ova odluka ili preporuka pozitivan korak prema konačnom cilju, a to je što je više moguće smanjivanje mogućnost prenošenja zaraze koronavirusom. 

- Do daljnjega treba izbjegavati sve situacije u kojima se okuplja veći broj osoba, a to su svakako škole i fakulteti. Činjenica jeste da virus još nije došao u Hercegovinu, ali je isto tako činjenica kako je važno preventivno djelovati. Osobno se slažem sa inicijativom da se nastava u školama odgodi u ovome trenutku, ne vidim što nam to loše može donijeti - rekao je Kvesić.

Dodao je kako SKB Mostar od danas provodi odluku o tome da se u bolnici rade samo hitne operacije, te da se sve ostale aktivnosti smanje na što je manju moguću razinu. 

- Ostaje nam za vidjeti što će nam ovakav način rada donijeti. Mogućnost zaraze moramo smanjiti što je više moguće i ovo što radimo u SKB Mostar je samo poštivanje struke i pravila po kojima se trenutno moramo ponašati - rekao nam je Kvesić. 

Dodao je kako zadnje informacije, nastale oko 13 sati danas, govore kako koronavirus nije još došao u Hercegovinu.

- Nadamo se kako će tako i ostati što duže. Ali male su ili gotovo nikakve šanse da tako i ostane do kraja ove situacije - zaključio je Kvesić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?