Andrej Plenković uposjet

Kvalitetno funkcioniranje općine Žepče može biti primjer drugim gradovima i općinama

02.09.2017.
u 18:39

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas boravi u posjeti Bosni i Hercegovini, te je tom prigodom posjetio Žepče, Tuzlu i Orašje gdje je razgovarao s predstavnicima državnih i lokalnih vlasti o razvojnim projektima koje sufinancira Vlada Republike Hrvatske.

Plenković je u Žepču, prije sastanka s načelnikom Matom Zovkom i njegovim suradnicima, položio  vijenac na središnje Spomen-obilježje poginulim braniteljima HVO-a, piše Radiozepce.com.

Načelnik Zovko je Uredu općinskog načelnika upoznao visoku delegaciju s aktualnim stanjem u općini, s dobrim primjerom funkcioniranja vlasti na lokalnoj razini koja može biti primjer mnogim lokalnim zajednicama u BiH kada je u pitanju suživot, a bilo je i riječi i o potrebama općine u gospodarskom razvoju.

„Poruku našeg današnjeg dolaska u Žepče je da Republika Hrvatska skrbi o kvalitetnim, odličnim  prijateljskim odnosima s BiH, da posebno vodimo računa o Hrvatima kao najmalobrojnijem konstitutivnim narodu U BiH. Želimo da naš Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske nastavlja poticati konkretne projekte kako bi smo zadržali naše ljude ovdje da žive u BiH, osobito u Žepču i cijeloj županiji. U protekle dvije godine samo za Žepče smo izdvojili milijun i dvjesto tisuća kuna. Investicije u zdravstvo, školstvo i poljoprivredu, te neke konkretne individualne projekte, pokazuju jedan ispravan put kako osigurati kontinuitet suradnje i kako podržati napore upravo u ovoj općini  gdje se vidi izvrstan suživot između Hrvata, Bošnjaka i Srba, gdje nakon rata, procesa pomirbe, kvalitetno funkcioniranje općine daje one istinske signale koji mogu biti model za druge gradove i općine u BiH “, kazao je danas u Žepču predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Hrvatski je premijer nakon razgovarao s načelnikom  Matom Zovkom i njegovim suradnicima posjetio i Katolički školski centar "Don Bosco".

Tijekom posjeta uz predsjednika Vlade RH u Žepču  je boravio i Dragan Čović, predsjedatelj Predsjedništva BiH.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?