Ukinuta epizoda 'Pripravnost'

Kvalitet zraka značajno poboljšan u Sarajevskoj županiji

21.01.2022.
u 16:38

Stručno tijelo za koordinaciju i nadzor kvaliteta zraka u Sarajevskoj županiji (SŽ) ukinulo je danas epizodu "Pripravnost" u svim njegovim zonama, zbog prognozirane nestabilne vremenske situacije u narednim danima i značajnog poboljšanja kvaliteta zraka tijekom današnjeg dana. 

Mjerenjem koncentracija zagađujućih tvari u zraku na području SŽ na svim automatskim stanicama - Otoka, Ilidža, Hadžići, Vijećnica i Ilijaš zabilježena su prekoračenja granične vrijednosti za epizodu Pripravnosti za PM10 od 50µg/m3 za prethodni dan.  

Međutim, tijekom noći sa 20. na 21. siječnja došlo je do jačanja vjetra i padalina, a što je uvjetovalo značajan pad koncentracija zagađujućih tvari.  

Trenutna situacija u pogledu kvaliteta zraka je zadovoljavajuća s aspekta primjene Plana interventnih mjera za slučajeve prekomjernog zagađenja zraka, saopćeno je iz Službe za protokol i press SŽ.  

Prema sinoptičkoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, danas i naredna dva dana se očekuju povremene padaline s vjetrom, čiji će intenzitet opadati, uz mogućnost slabe temperaturne inverzije tijekom sutrašnjeg dana, što ne bi trebalo značajnije doprinijeti nakupljanju zagađujućih tvari u zraku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?