Okrugli stol za ravnatelje osnovnih i srednjih škola i stručni skup vjeroučitelja

Kurikulnom reformom do kvalitetnijeg obrazovanja

13.04.2023.
u 14:39

Katehetski ured Mostar u suradnji sa Zavodom za odgoj i obrazovanje Mostar i Široki Brijeg u Caritasovom centru Emaus u Bijelom Polju kod Mostara organizirao je Okrugli stol za ravnatelje osnovnih i srednjih škola i stručni skup vjeroučitelja. Susreti su organizirani u svjetlu kurikulne reforme koja se najavljuje za slijedeću školsku godinu.

O vlastitosti Katoličkog vjeronauka u školi govorio je dr.sc. Ivica Pažin, izv. prof., i predstojnik Katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije.

Biskup Mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanski dr. Petar Palić nazočio susretu i govorio o značaju obrazovanja, a posebice vjeronauka u današnjem obrazovanju. Također, na susretima sa ravnateljima osnovnih i srednjih škola dr.don Ante Pavlović, predstojnik Katehetskog ureda biskupskog ordinarijata u Mostaru također se osvrnuo na značaj obrazovanja i zadaćama koje čekaju odgajatelje u sustavu obrazovne reforme.

Pomoćnik ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u Vladi Zapadnohercegovačke županije Mario Mikulić govorio na temu Kurikulnom reformom do kvalitetnijeg obrazovanja u osnovnim i srednjim školama.  Uz brojne ravnatelje i ravnateljice Mostarske biskupije, skupu su nazočile i ministrice obrazovanja Zapadnohercegovačke županije Daniela Perić i Hercegbosanske Gordana Nakić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?