Kupres

Kuprešaci dobili novu gradsku tržnicu

01.07.2016.
u 09:00

Projektni odbor Fonda UN-a za ljudsku sigurnost u suradnji s lokalnim i vlastima HBŽ-a u završnoj je fazi realizacije projekta “Primjena koncepta ljudske sigurnosti u cilju stabilizacije zajednica u HBŽ-u”. Intenzivirane su aktivnosti u okviru kojih Kupres realizira tri projekta, među kojima i novootvorenu gradsku tržnicu. Tim povodom otišli smo do Kupreške visoravni kako bismo na licu mjesta provjerili što taj projekt znači stanovništvu.

Načelnik općine Perica Romić ističe dobru suradnju s Razvojnim programom UN-a te dodaje kako je ponosan što je u njegovu mandatu započeto i kraju se privodi postavljanje turističke prometne signalizacije. Obnova gradskog vodovoda je u tijeku, a projekt gradske tržnice završen.

“Ovdje se radi o investiciji u kojoj je UNDP sudjelovao s oko 20.000 KM, a tiče se nabave štandova, Općina Kupres još s nekih 20 do 25 tisuća, koliko će koštati ovi građevinski radovi. Dakle, tu je uloženo između 45.000 i 50.000 KM”, kazao je Romić. Voditelj UNDP projekta u HBŽ-u Nebojša Jovičić ističe kako je problem tržnice bio jedan od većih po sigurnost građana, i to zbog dva razloga: “Prvi je što se ranije nalazila uz glavnu gradsku prometnicu te su građani bili izloženi prometnoj opasnosti, a drugi jer nisu bili osigurani higijensko-tehnički uvjeti izlaganja i prodaje prehrambenih artikala”.

Tržnicom su zadovoljni svi, i kupci i prodavači, odnosno proizvođači.

- Do sada nismo imali priliku kupiti jedan zdrav proizvod, baš ovdje na tržnici od gospođe koju poznajemo. Mislim da je to jako dobro za našu sredinu i zadovoljni smo što se tržnica napravila, kazala je Marija Radoš.

Stefanija Papić prodaje četiri vrste sira, a u štand s ormarićima može svoje proizvode odložiti i zaključati. Do sada je, kaže, prodavala mliječne proizvode na kućnom pragu. Doma Mihela izložila je med, domaće pekmeze, sir, pletivo, a posebno mjesto među artiklima imaju dijelovi odjeće za muške intimne dijelove tijela. Takav jedan predmet na dar je, uz obilje smijeha, dobio i UNDP-jev predstavnik. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije