TKO BI REKAO

Kuharica otkrila: Ovo jelo izbjegavajte u restoranu, domaće je uvijek ukusnije!

restoran
Shutterstock
20.11.2020.
u 07:19

Smatra kako nijedan restoran ne može napraviti jelo koje je istog okusa kao i ono napravljeno doma, jer se tada radi s ljubavlju.

Odlazak u restoran odlična je opcija kada vam se neda kuhati, no prema riječima jedne kuharice, postoje neke stvari koje jednostavno uvijek imaju bolji okus kada ih napravite kod kuće, prenosi Mirror. 

Gemma Simmonite, kuharica i vlasnica tvrtke Gastrono-me iz Ujedinjenog Kraljevstva, otkrila je jedan obrok za koji misli da bi ljudi trebali izbjegavati naručiti u restoranu, jer je obično bolje kad je domaće.

A taj obrok je pečeno meso, poput purice s mlincima. Gemma tvrdi da još uvijek ne postoji pečeno meso u restoranu koje ima toliko dobar okus kao i onda kada se priprema kod kuće. 

- Mislim da nikada nisam imala pečenje u restoranu koji je okusom blizu domaćeg. U restoranu mesu često nedostaje raznolikosti, ili dođe tvrdo ili prekuhano. Osim toga, nikad nije začinjeno ili podmazano, što je po mom mišljenju potpuno neoprostivo - objasnila je. 

Također kaže kako pečeni krumpir u restoranima nikad ne ispunjava njezina očekivanja. - Ovakva jela su plod ljubavi, ona s kojim je većina nas odrasla te nas povezuju s toplinom i obitelji. Pretpostavljam da se to ne može prenijeti u restoranu. 

- Ali što je s jelom koje je bolje kad ga napravi profesionalac, a ne doma? Gemma ima odgovor i za to - pizza! Vjeruje da se nikada ne isplati napraviti domaću pizzu, osim ako nemate pećnicu za istu. - Pećnice jednostavno ne mogu doseći temperaturu potrebnu za postizanje te nevjerojatne teksture tijesta - objasnila je Gemma.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?