među najugroženijima

Krizni stožer u Goraždu uveo nove zabrane, domu zdravlja prijeti kolaps

03.11.2020.
u 08:40

U Bosansko-podrinjskoj županiji sve se teže nose s posljedicama pandemije koronavirusa, a to je razlog za donošenje novih mjera.

Pogoršana epidemiološka slika, trocifren broj zaraženih i mogući kolaps zdravstvenog sustava razlogom su što je Krizni stožer Ministarstva zdravstva donio nove naredbe kojim je zabranio organiziranje svih privatnih i javnih proslava, kao i sva javna okupljanja s više od 30 osoba u zatvorenom i 50 osoba na otvorenom prostoru.

"Svima koji planiraju bilo kakvo javno okupljanje naređeno je da se za suglasnost pismeno obrate Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva i to pet dana prije planiranog održavanja javnog skupa", priopćeno je iz astožera, prenosi Klix.ba. .

Županijjskoj upravi za inspekcijske poslove naređeno je da zabrani svaku vrstu kretanja za osobe koje su zaražene, kao i osobe koje se nalaze u izolaciji. Jedna od naredbi je zabrana svih vrsta treniranja i organiziranja trenažnih procesa za djecu do 15 godina.

Iz Kriznog stožera su priopćili da je situacija zabrinjavajuća i da se trenutna incidenca popela do broja 651 što je BPŽ svrstalo među najugroženije županije i s najvećom incidencom u odnosu na broj stanovnika na području cijele FBiH zbog čega se zahtjevaju restriktivnije mjere.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije