Krišto - Wiseman

Krišto: Ostalo je još prostora za dogovor o reformi izbornog zakonodavstva

16.07.2020.
u 11:11

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je s otpravnicom poslova Veleposlanstva Velike Britanije u BiH Ruth Wiseman o suradnji BiH i Ujedinjenog Kraljevstva, kao i o aktualnoj političkoj situaciji u BiH.

Krišto je naglasila kako je važno to što je napravljen iskorak u vezi izmjena Izbornog zakona koje se tiču grada Mostara, prije svega zbog žitelja Mostara koji su, kako je kazala, napokon dobili priliku izići na izbore i birati.

Istaknula je kako je ostalo još prostora za dogovor o reformi izbornog zakonodavstva, u skladu s odlukama Ustavnog suda BiH uvažavajući legitimno političko predstavljanje i jedakopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH.

Također, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto ukazala je na činjenicu da je određeni broj članova Središnjeg izbornog povjerenstva izabran nezakonito, te da takav način ne vodi vladavini prava u BiH, a što zapravo šteti interesima BiH i svima onima koji u njoj žive.

Wiseman je istaknula da, usprkos činjenjenici što Ujedinjeno Kraljevstvo nije više u Europskoj uniji, oni i dalje podržavaju europski put BiH.

Pozitivnim je ocijenjeno i osiguranje funkcioniranja Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP).

Odnosi dviju zemalja ocijenjeni su dobrim i pozitivnim - priopćeno je iz Ureda zamjenice predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Borjane Krišto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?