najava

Krišto i Špirić na konferenciji predsjednika parlamenata članica Vijeća Europe

Borjana Krišto
23.10.2019.
u 12:00

 

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PSBiH Nikola Špirić sudjelovat će na Europskoj konferenciji predsjednika parlamenata zemalja članica Vijeća Europe, koja će se 24. i 25. listopada održati u Strazburu.

Uz učešće oko 60 predsjednika i 300 zastupnika država članica, na konferenciji koju organizira Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, bit će obilježena 70. godišnjica od osnivanja Vijeća Europe, jedinstvene međunarodne multilateralne organizacije za zaštitu ljudskih prava, razvoj demokracije i podršku vladavini prava.

U okviru rasprave na temu „Naša zajednička europska kuća – sljedećih 70 godina“, sudionicima konferencije obratit će se zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto.

Tijekom dvodnevnog skupa vodećih europskih parlamentaraca raspravljat će se i o doprinosu parlamenata provođenju Agende Ujedinjenih naroda 2030. i njenih ciljeva održivog razvoja. Na ovu temu u svom obraćanju sudionicima konferencije govorit će i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PSBiH Nikola Špirić.

U Strazburu će se raspravljati i o ulozi parlamenata u borbi protiv rastuće pojave uznemiravanja i govora mržnje prema ženama u politici.

U okviru konferencije bit će održan i sastanak generalnih tajnik parlamenata zemalja članica Vijeća Europe.

Prva Europska konferencija predsjednika parlamenata u organizaciji Parlamentarne skupštine Vijeća Europe održana je 1975. godine i od tada se održava svake dvije godine u Strazburu ili nekom od glavnih gradova zemalja članica Vijeća Europe, priopćeno je iz PSBiH.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?