PRIPAZITE!

Krevet spremate odmah nakon buđenja? Liječnik otkrio kako je to loša i opasna navika

krevet
Pixsabay
02.02.2022.
u 08:11

Toplina i vlaga idealno su okruženje za razvoj i razmnožavanje grinja, a naša tijela idealna za njihovo hranjenje

Liječnik Karan Raj na društvenim mrežama često dijeli savjete i neobične činjenice o zdravlju, a nedavno je objasnio zašto ne bismo trebali pospremati krevet odmah nakon buđenja.

Kako prenosi LADBible, na svom TikTok profilu objavio je video u kojem je objasnio koliko se zapravo znojimo tijekom noći te kako to utječe na našu posteljinu.

“Prestani ujutro prvo pospremati krevet, to će te učiniti zdravim! Spremanje kreveta ujutro zarobljava grinje koje su se nakupile tijekom noći. Ovi mikroskopski grabežljivci, koji su manji od milimetra, hrane se ljuskama ljudske kože i uspijevaju u vlažnom okruženju”, objasnio je.

Kada spavamo, naša tijela postaju topla i znojna, što nas čini glavnom metom za hranjenje grinja. Ove štetočine iza sebe ostavljaju izlučevine koje nam mogu dati simptome astme ili alergije, a pospremanje kreveta odmah nakon buđenja zadržava svu vlagu u njemu te ga čini idealnim mjestom za 1,5 milijuna grinja.

“Umjesto toga ostavite krevet neuredan samo na neko vrijeme. To izlaže ove grinje zraku i sunčevoj svjetlosti, što ih dehidrira i uzrokuje njihovu smrt”, savjetovao je Raj.

Njegov video objavljen na TikToku možete pogledati OVDJE

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije