Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Kožul: Plaća vojnicima bi bila povećana za 51 do 76 KM

21. ožujka 2018. u 18:24 0 komentara 234 prikaza

Zastupnička rasprava o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama kojima je predviđeno povećanje platnih razreda za 7.126 vojnika i podoficira u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine nastavljena je nakon što je osiguran kvorum za nastavak sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Izmjene Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH predložila je predsjedateljica Doma Borjana Krišto (Hrvatska demokratska zajednica - HDZBiH), a kojeg su zastupnici danas razmatrali u drugom čitanju.

Ranije je istaknuto da ta kategorija u ukupnoj vojnoj strukturi profesionalnih vojnih osoba u Oružanim snagama BiH čini 80 posto ljudstva, a usklađivanjem platnih koeficijenata bio bi poboljšan njihov materijalni status za što je potrebno osigurati 9,3 milijuna KM.

Zastupnik HDZ-a Predrag Kožul kazao je da dok se zakon usvoji neće biti potrebno toliko novca nego pola od 9,3 milijuna KM jer zakon treba biti usvojen i u Domu naroda PSBiH.

Podsjetio je da bi vojnicima plaća bila povećana za 51 do 76 KM, a ne kako je ranije kazala zastupnica Demokratske fronte (DF) Maja gasal-Vražalica da zakon predviđa povećanje plaće za 20 do 30 KM.

Obavljena je i rasprava o izmjenama Zakona o radu i institucijama, te izmjenama Zakona o prekršajima, ali o svim zakonskim rješenjima zastupnici bi se trebali izjasniti nakon što obave raspravu o svim točkama dnevnog reda sjednice.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.