AKO NISTE ZNALI

Košulja, bokserice...Ako nosite partnerovu odjeću, evo što to govori o vama

13.11.2018.
u 16:50

Istraživanje provedeno na Sveučilištu British Columbia pokazalo je da nošenje partnerove odjeće smanjuje razinu stresa, anksioznost i osjećaj usamljenosti.

Koliko ste pogledali scena na filmu u kojima žena nakon uzbudljive noći sa svojim partnerom, u kuhinji kuha kavu ili priprema doručak u njegovoj bijeloj košulji ili boksericama?  

Ako ste i sami koji put na sebe "navukli" neki njegov komad odjeće, znanstvenici imaju poruku za vas. Činite to češće, jer je to dobro za vas. 

Istraživanje provedeno na Sveučilištu British Columbia pokazalo je da nošenje partnerove odjeće smanjuje razinu stresa, anksioznost i osjećaj usamljenosti.

U istraživanju je sudjelovalo 96 žena koje su nasumično nosile odjeću svog partnera, potpunog stranca i "neutralne" osobe. Žene koje su nosile majicu, a koju je njihov partner prije toga nosio 24 sata, dovedene su u stresne situacije. Pokazalo se kako one koje su na sebi nosile partnerovu majicu su bile manje pod stresom od osoba koje su nosile majicu potpunog stranca. 

Idući put kada vam partner bude prigovorao zbog toga što ste ponovno "ukrali" njegovu hoodicu ili bokserice, recite mu kako znanost smatra da je to sasvim dobra i korisna ideja za vaše zdravlje.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?