Dragan Mektić

Korupcija najslabija karika u BiH, nanosi najviše štete društvu

korupcija
24.11.2016.
u 13:47

Mektić smatra da se zbog korupcije, koja je ušla u sve sfere života u BiH, moraju poduzeti šire sustavne mjere te promijeniti kompletna svijest i odnos prema korupciji.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić definirao je korupciju kao najslabiju kariku u BiH koja nanosi najviše štete bosanskohercegovačkom društvu te izrazio nezadovoljstvo lošim odnosima sigurnosnih agencija i pravosudnih institucija u BiH.

To je izjavio danas medijima tijekom godišnje pregledne konferencije o temi "Aktualno stanje u sektoru obrane i sigurnosti BiH", koju je Zajedničko povjerenstvo za obranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH organizirala.

Ukazao je na to da, zbog ovakvih odnosa, BiH nema potreban stupanj kvaliteta borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Mektić smatra da se zbog korupcije, koja je ušla u sve sfere života u BiH, moraju poduzeti šire sustavne mjere te promijeniti kompletna svijest i odnos prema korupciji.

- To je ključna stvar gdje mi nemamo apsolutno nikakvih rezultata - podvukao je i dodao da to potvrđuje i činjenica da u BiH apsolutno nema nikakve oduzete i konfiscirane imovine.

Napomenuo je da će ovo biti ključni uvjet iz oblasti vladavine prava kod integracija BiH u Europsku uniju.

S druge strane, istaknuo je poboljšanu koordinaciju u radu policijskih agencija na državnoj razini, kazavši da su profesionalni odnosi u posljednje vrijeme na visokoj razini i da postoji visoki stupanj visokog međusobnog povjerenja.

Naglasio je da je to dodatan faktor koji omogućava još bolje rezultate u budućnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?