PROMO

Konzum u jednom danu otvorio četiri nove prodavnice na području Goražda i Ustikoline

02.08.2019.
u 12:42

Konzumova maloprodajna mreža od danas je proširena sa čak četiri nove trgovine. Konzum je stigao u Goražde gdje su danas otvorene tri trgovine smještene u naseljima Baćci, Obarak i Vitkovići, a istovremeno jedan Konzumov objekt otvoren je u Ustikolini.  

Nove trgovine preuzete su od manjeg trgovačkog lanca koji je do nedavno poslovao u Istočnoj Bosni, što je odluka Uprave Konzuma donesena u cilju širenja mreže trgovina na području na kojem Konzum do sada nije poslovao. Novootvorene trgovine nude asortiman namijenjen obavljanju svakodnevne kupovine s naglaskom na svježu i kvalitetnu ponudu voća i povrća, mliječnih proizvoda i mesnih prerađevina većim dijelom domaće proizvodnje, te osnovnih životnih namirnica, dok manji dio asortimana čine neprehrambeni proizvodi za higijenu, pranje i čišćenje te kućne potrepštine.  

U novim trgovinama zaposleno je 20 zaposlenika uz otvorenu mogućnost dodatnog širenja tima shodno ukazanim potrebama.
Konzum je u znak dobrodošlice pripremio prigodne poklone za prvih 100 kupaca u sve četiri nove trgovine, a svaki 50. kupac dobio je cijelu kupovinu potpuno besplatno.

Iz Konzuma s ponosom ističu zadovoljstvo zbog dolaska na područje Goražda i Ustikoline. „Od trenutka kada su počele pripreme za otvaranje trgovina, interes građana je ogroman, svakodnevno nam pokazuju gostoprimstvo i srdačnost, zbog čega im se želimo posebno zahvaliti, a uvjereni smo da ćemo opravdati njihova očekivanja u pogledu pružanja kvalitetene usluge, bogatog asortimana i svakako niskih cijena“ – naglašavaju iz kompanije.

Misija Konzuma je biti dobar susjed u svakom smislu, što znači biti i dijelom lokalne zajednice, te su s tom namjerom podržali XXII Internacionalni „Festival prijateljstva“ Goražde 2019. koji je jučer svečano otvoren i predstavlja veoma značajan događaj za građane Goražde.
Iz Konzuma najavljuju da su u pripremi za otvorenje još tri nove trgovine u sklopu ovog ciklusa širenja mreže trgovina, te je plan da se do kraja kolovoza otvore dvije trgovine u centru Goražda i jedna trgovina u Čajniču.
Podsjećamo, Konzum u ovoj godini kao jedan od važnih fokusa poslovanja ima širenje mreže trgovina, te su do sada otvoreni prodajni objekti u Sarajevu, Doboju, Knešpolju i Neumu. Plan Konzuma je da u ovoj godini otvori 15 novih trgovina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?