novi saziv

Konstitutivna sjednica NSRS danas u Banjoj Luci

15.11.2022.
u 07:54

Konstitutivna sjednica novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), zakazana je za danas u Banjoj Luci.

U skladu s Poslovnikom, prvom sjednicom do izbora novog predsjednika NSRS, predsjedavat će najstariji zastupnik Nataša Radulović, uz pomoć generalnog tajnika Nebojše Zgonjanina i tri najmlađa zastupnika iz tri političke partije s najvećim brojem mandata, Anje Ljubojević, Aleksandra Trninića i Nebojše Drinića.

Kako je rečeno prošlog tjedna nakon sastanka predstavnika vladajuće koalicije u RS-u, dogovoreno je da predsjednik NSRS bude iz Ujedinjene Srpske, te je kandidat za tu poziciju Nenad Stevandić. 

Na sastanku predstavnika parlamentarnih stranaka u NSRS 11. studenog usvojen je prijedlog odluke po kojoj bi Narodna skupština u ovom sazivu trebala imati četiri potpredsjednika.

Na konstitutivnoj sjednici NSRS zakletvu će položiti novoizabrani zastupnici, te predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz srpskog naroda Željka Cvijanović i novoizabrani potpredsjednici Republike Srpske Davor Pranjić i Ćamil Duraković.

Osim izbora predsjednika i potpredsjednika NSRS, te polaganja svečane zakletve, predviđeno je i imenovanje generalnog tajnika i zamjenika generalnog tajnika NSRS.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije