''Lokalni izbori 2016. - naučene lekcije''

Konferencija o lokalnim izborima okupila brojne stručnjake

fddf
23.02.2017.
u 13:16

Dvodnevna konferencija ''Lokalni izbori 2016. - naučene lekcije'' u organizaciji Središnjeg izbornog povjerenstva BiH uz podršku Vijeća Europe počela je danas na Ilidži, s ciljem analize lokalnih izbora 2016. godine u BiH, sumiranja zaključaka i formuliranja prijedloga za poboljšanja cjelokupnog izbornog procesa.

Konferencija je okupila oko 180 sudionika, predstavnika općinskih/gradskih izbornih komisija iz 143 općine/grada u BiH, izborne eksperte iz države i inostranstva uključujući predstavnike Vijeća Europe, Kongresa lokalnih i regionalnih organa vlasti Vijeća Europe, Udruženja europskih izbornih službenika (ACEEEO), predstavnike političkih stranaka, međunarodnih organizacija u BiH te nevladinog sektora i akademske zajednice.

Osim plenarnih sesija, organizirane su i radionice koje će omogućiti direktnu interakciju među sudionicima konferencije.

Sudionici konferencije će finalizirati zaključke debata tematskih radionica, kojim će biti potcrtana ključna pitanja i potencijalna rješenja kao i primjeri dobre prakse koji bi se mogli primijeniti u bh. kontekstu.

U svom redovnom godišnjem izvještaju o provođenju zakona iz svoje nadležnosti Središnje izborno povjerenstvo BiH će sumirati svoje preporuke Parlamentarnoj skupštini BiH za poboljšanja izbornog zakonodavstva i drugih zakona u svojoj nadležnosti.

Logističku podršku na konferenciji Središnjem izbornom povjerenstvu BiH pruža Udruženje izbornih službenika BiH, priopćeno je iz SIP-a BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije