Novoimenovani ministar vanjskih poslova BiH

Konaković: Mnogo je posla, odmah ću početi s radom

Elmedin Konaković
Fena
25.01.2023.
u 17:40

Konaković je, nakon sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na kojoj je potvrđeno imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH, kazao da je većina stabilna.

Novoimenovani ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković kazao je, nakon što je imenovan na tu poziciju, da BiH ima mnogo posla u tom sektoru te da će odmah početi s radom.  

- Ne mogu reći što je prioritetnije, organizacija Ministarstva ili promptno djelovanje na polju diplomacije BiH - istaknuo je.  

Jedna od prvih aktivnosti, dodao je Konaković, su sastanci s članovima Predsjedništva BiH te  očekuje da će se bez problema dogovarati s Denisom Bećirovićem i Željkom Komšićem.

- Što se tiče Željke Cvijanović, u fokus ćemo staviti prioritete oko kojih se slažemo - istaknuo je.

Konaković je, nakon sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na kojoj je potvrđeno imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH, kazao da je većina stabilna.

Govoreći o formiranju vlasti u Federaciji, kazao je kako ne vidi opciju da SDA uđe u vlast.  

- U Zastupničkom domu postoji kvalificirana parlamentarna većina, a u Domu naroda gotovo dvotrećinska većina koja će staviti potpis na prijedlog mandatara Nermina Nikišića za sastav nove Vlade FBiH - istaknuo je.  

Pojasnio je da izabrani predsjednici i  potpredsjednici imaju obvezu potvrditi novi saziv Vlade ili da blokirati formiranje.

- Refik Lendo može izabrati put blokade i pokušat i zaustaviti život u FBiH, a zna kakva će biti reakcija javnosti - zaključio je Konaković.  
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?