Čović i veleposlanik SAD-a

Konačno rješenje oko Izbornog zakona mora se postići

22.03.2022.
u 17:26

Na sastanku je zaključeno kako je sigurnost i stabilnost BiH jedan od ključnih prioriteta zajedničkog djelovanja, na čemu treba nastaviti predano raditi.

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović primio je u nastupni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Nj. E. Michaela Murphyja.

Na današnjem susretu s veleposlanikom razgovaralo se o bilateralnim i partnerskim odnosima dvije zemlje koji su na zavidnoj razini, priopćeno je iz Ureda predsjedatelja Doma naroda dr. Dragana Čovića. 

Ekonomska i gospodarska suradnja uz kapitalne infrastrukturne projekte i njihovu realizaciju koje trebaju doprinijeti životnom standardu stanovnika Bosne i Hercegovine bit će u fokusu svih razina vlasti, kazano je tijekom razgovora.

Dr. Čović izdvojio je važnost europske perspektive Bosne i Hercegovine i jačanje sveukupne suradnje s NATO alijansom. Kao predstavniku hrvatskog naroda u BiH članstvo u Europskoj uniji i NATO predstavljaju dva ključna vanjskopolitička prioriteta, naglasio je dr. Čović.

Na sastanku je posebno izdvojeno i naglašeno kako se konačno rješenje oko reforme izbornog zakonodavstva mora postići. Konstitutivnost tri naroda i legitimno političko predstavljanje su temelj Daytonskog mirovnog sporazuma.

Na sastanku je zaključeno kako je sigurnost i stabilnost BiH jedan od ključnih prioriteta zajedničkog djelovanja, na čemu treba nastaviti predano raditi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?