Izetbegović - Chen Bo

Kina pridaje veliki značaj projektu izgradnje Bloka 7 TE Tuzla

Bakir Izetbegović
09.01.2017.
u 17:23

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas veleposlanicu NR Kine Chen Bo, s kojom je razgovarao i o pripremama projekta izgradnje Bloka 7 TE Tuzla.

Izetbegović je upoznao gošću s dinamikom odnosa u regiji i unutar BiH, posebno istakavši problem protuustavnih i antidaytonskih aktivnosti pojedinih aktera u BiH, te fenomen dodjele entitetskih odlikovanja presuđenim ratnim zločincima, naglasivši da povratak na retoriku sukoba iz prošlosti predstavlja zabrinjavajući trend.

Chen Bo je upoznala člana Predsjedništva Izetbegovića s napretkom u pripremama projekta izgradnje Bloka 7 TE Tuzla, čija realizacija počinje ovog ljeta.

Bo je istaknula da NR Kina pridaje veliki značaj ovom projektu izrazivši nadu da će odluke Vlade FBiH i Parlamenta FBiH omogućiti da se projekt odvija na vrijeme i uspješno.

Bilo je riječi i o tijeku priprema za realizaciju projekta TE Banovići, koji je u završnoj fazi pregovora o kreditiranju. 

Sugovornici su se složili da su ovi projekti temelj za još snažniju suradnju na realizaciji infrastrukturnih projekata u budućnosti, a veleposlanica Bo je istaknula da ekonomska suradnja dvije države ima pozitivnu tendenciju, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?