sarajevo

Kardinal Puljić služio misu na groblju Sv. Josip u Sarajevu

sfgsg
FENA
01.11.2016.
u 16:51

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić služio je danas misu na groblju Sv. Josip u Sarajevu na svetkovinu Svih Svetih i na Dušni dan.

Kardinal je u svom obraćanju istakao da su se vjernici danas okupili na groblju Sv. Josip da pokažu blizinu svim svojim pokojnim i da za njih mole.

- Bogu zahvaljujemo za ovaj sunčani dan koji nam omogućava da možemo pohoditi groblja i slaviti svetkovinu - rekao je kardinal Puljić.

Dodao je da mole svoje pokojne da se zauzmu za njih i da zagovaraju da oni budu hrabri, puni nade i istrajni pred svim iskušenjima i izazovima.

Po kršćanskom vjerovanju, pokojnici su smrću prešli u vječni život, što ne znači prestanak postojanja, već trajanje na drugačiji način, trajanje duše koja Boga gleda, dok tijelo čeka uskrsnuće u Posljednji dan. Ovim blagdanom, po katoličkom vjerovanju, slavi se zapravo žive kao članove nebeske Crkve, koja je putujućoj Crkvi suputnica i dio je jedne cjeline.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije